Кокосовий горіх корисні властивості

При вигляді кокоса вже ніхто не дивується, хоча батьківщиною кокоса є місця, де переважає тропічний клімат. Пальма кокоса входить в число найбільш корисних дерев на всій планеті і виростала ще в епоху динозаврів. Коріння і деревина йде на виробництво домашнього начиння і ексклюзивних меблів. Волокнами пальм наповнюють спальні матраци, і використовують в інших прикладних цілях. Їх волокон також майструють посуд і прикраси. Листя кокосової пальми використовують у будівництві, а саме роблять дах. Нектар суцвіть дає цукор, далі з нього виготовляють алкогольні напої. Як ви вже, напевно, здогадалися, в цій статті мова піде про кокосовий горіх корисні властивості.
Сьогодні кокосова пальма зустрічається в тропіках обох півкуль, як в культурному вигляді, так і в дикорослому. Зазвичай росте пальма кокоса на тропічних узбережжях, воліючи піщані ґрунти. У давні часи кокос виростав природним шляхом - дозріваючи, падав на землю, іноді падаючи в воду. Кокосовий горіх міг провести на плаву близько трьох місяців, при цьому подолавши тисячі кілометрів. У воді він встигає прорости, і як тільки «причалює до берега може пустити в пісок свої корені.

Досягає така пальма у висоту до 30 метрів, струнка і гнучка, з великою кроною, має блискучі строкаті листя, як правило, нахилена в бік моря. Дуже любить рясні опади і вологе повітря. За сезон з одного дерева можна отримати 60 - 120 горіхів. Збирати горіхи потрібно повністю дозрілими, або за місяць до їх дозрівання. Дозріває плід за 10-12 місяців. Має овальну форму, в довжину досягають 15-30 сантиметрів, важать від 15 до 25 кілограм. Кокосовий горіх складається з экзокарпа, эндокарпа і ендосперму. Екзокарп - це твердий шар зовні горіха. Ендокарп - біла маса, що знаходиться всередині горіха, товщиною 12 мм. Ендосперму - кокосова вода, прозора, рідка. Ендосперму в процесі дозрівання з прозорою і рідкої води переходить в емульсію молочного кольору, потім густіє і твердне. На плоді зверху є 3 поглиблення, і, виконавши в них дірочки, ви отримаєте кокосову воду без розтину плода.

Часом плутають кокосове молочко і кокосову воду з корисними властивостями. Кокосове молочко видобувається з м'якоті кокосового горіха, воно білого кольору і за смаком відрізняється від кокосової води. Таке молочко можна в домашніх умовах приготувати без проблем. М'якоть кокоса тремо на тертці, заливаємо водою, чекаємо 20 хвилин, і віджимаємо через марлю - от і готово екзотичне кокосове молочко. Ця рідина містить багато цукру і жирів, тому часто використовується для приготування солодощів і пікантних соусів.

Кокосовий горіх має корисні властивості, так як в ньому є - сахароза, глюкоза, фруктоза, калій, залізо, кальцій, натрій, мінеральні солі, вітаміни В, С. Знаходяться в м'якоті і молоці мікроелементи і корисні властивості мають поновлюючими властивостями, застосовують для лікування холери і діареї, покращують зір. Кокос може допомогти і при захворюваннях сечостатевої системи, при нервових розладах, авітамінозі, лікує імпотенцію, сприяючи підвищенню кількості сперми. Активно застосовується для лікування сечокам'яної хвороби, контролює цукор в крові і сприяє поліпшенню секреції інсуліну, це в свою чергу попереджає діабет. Косметична промисловість у своїх засобах широко використовує олія кокоса - маски, крему, ополіскувачі, шампуні, які швидко всмоктуються маслянистої і не липкою текстурою. Кокосове молочко зробить вашу шкіру ніжною, еластичною, і володіє приємним запахом.

Кокосове олія застосовується для всіх типів шкіри. Наносячи кокосове олія, ви створюєте невидимий шар, який зберігає водний баланс за рахунок його пом'якшують, зволожуючих і живильних властивостей. Також захищає від навколишнього середовища наш епідерміс. Тому кокосове олія незамінне, для відновлення старіючої і огрубілої шкіри. Окрім цього олія має заспокійливі та протизапальні властивості, і допоможе запаленої і чутливій шкірі впоратися з почервонінням і з сверблячкою.

Кокосове олія застосовують не тільки для особи, його застосовують і для тіла. Масло розгладжує шкіру, добре підтримує еластичність і пружність шкірних покривів, і підтримує загальний тонус шкіри. Багато століть поспіль в Центральній і Південній Америці це олія застосовується як омолоджуючий засіб. Кокосове олія широко застосовують і для лікування ран і опіків, так воно володіє захисними властивостями. А якщо таке олія змішати з сонцезахисним кремом, то ви отримаєте засіб для вживання як до, так і після засмаги.

Якщо кокосове олія поєднувати з очищаючим засобом, то вийде хороший засіб для зняття макіяжу з обличчя, так і з очної області. Масло можна використовувати і для догляду за дитячою шкірою, так як воно володіє гіпоалергенними властивостями. Ще олія пом'якшує шкіру малюка, і зміцнює імунну систему. У кулінарії кокосовий горіх теж залишив свої сліду, його застосовують в свіжому вигляді, так і в кокосовій стружці. Кокосова стружка використовується в основному у кондитерському виробництві в якості прикраси для тортів, печива, тістечок. Крім цього стружку використовують як добавку в салати, морозиво, йогурти.

М'якоть кокоса використовують при гасінні м'яса і риби, в ній немає холестерину. М'якоть кокоса віддає свій незвичайний присмак, ще значно вбирає жир і аромати різних спецій. Кокосові кубики то - що треба для цього. Крім того, що кубики чудово прикрашають страву, вони ще й приємні на смак, залишаючи в роті незвичайне післясмак. На них наполягають горілку, їх «жують» як звичайні горіхи. У приготуванні маргарину також використовується олія кокоса. Для густоти і додання страві аромату олія кокоса додають в тісто, соуси, супи. Кокосове молоко використовують для приготування бадьорять фруктових коктейлів, і зміцнюють здоров'я напої.
Додати коментар