Кокосове масло його застосування і корисні якості

Здавна відомі своїми корисними властивостями унікальні косметичні засоби олії з м'якоті кокоса. Їм користувалися жінки ще з часів Клеопатри для збереження краси та молодості. Кокосове олія і його корисні якості відмінно зарекомендували себе в косметології і народній медицині. Унікальні властивості кокосового масла: гіпоалергенний (його застосування не має протипоказань), необмежений термін зберігання і навіть при неодноразовому нагріванні смакові якості не змінюються.
Кокосове олія його застосування і корисні якості

Кокосове олія виготовляється з м'якоті кокосового горіха холодним пресуванням. М'якоть, відокремлену від шкаралупи, подрібнюють, сушать і вичавлюють олія. Кокосове олія буває - нерафінована і рафінована.

Нерафінована - олія при температурі понад 25 градусів має блідо-жовте забарвлення з приємним запахом кокоса, а при більш низьких температурах перетворюється в туге речовина масляниста на дотик. Відповідно до діючого стандарту таке олія в своєму складі має містити лауринову кислоту не менше 50 %(сприяє підтримці концентрації холестерину в нормальному співвідношенні).

Методом очищення під високим тиском без використання хімічних розчинників виготовляють рафінована кокосове олія. У порівнянні з нерафінованою, воно більш прозоро і зазвичай йому віддають перевагу у використанні для догляду за шкірою.

Масло кокоса містить природні антиоксиданти, вітаміни С, А, Е, а також найсильніший зволожувач - гіалуронову кислоту .

Кокосове олія рекомендують вживати в складі дієт призначених для зниження ваги, так як воно має відмінну особливість - не відкладатися в жирові відкладення.

До корисних властивостей кокосового масла відносяться - здатність поліпшувати травлення і засвоєння їжі, зменшення ризику виникнення атеросклерозу та інших серцево-судинних захворювань, зміцнення імунітету, запобігання утворенню ракових клітин.

Кокосова олія має живильним, зволожуючим, размягчающим і протизапальним ефектом, є противірусної захистом при вірусних інфекціях (кору, грипу, герпесу).

Корисні якості кокосового масла незаперечні - його вважають найбільш легко засвоюваним ( засвоєння починається вже в роті), не містить холестерину містить вітамін Е.При приготуванні їжі не змінюється хімічний склад, не втрачаються корисні властивості, приємний запах і смак. Є постачальником важливих поживних речовин для організму.

При регулярному вживанні зміцнюється імунна система, підвищується опірність організму до вірусних, грибкових, бактеріальних інфекцій. Воно володіє зволожуючим, пом'якшувальну і заспокійливу дію, загоює рани і опіки (рекомендовано застосування тільки рафінованої олії).

Застосовують кокосове олія для догляду за шкірою немовлят і дітей, рекомендують при відчутті сухості і лущення шкіри, при тріщинах на п'ятах і руках.

Корисні якості кокосового масла використовують для пом'якшення і зволоження волосся і зняття подразнення шкіри голови. Застосовувати олія можна як до миття, так і після нього. Воно рівномірно обволікає і захищає волосся , відмінно живить і зміцнює коріння і сприяє їх інтенсивному росту. Використовують олія кокоса і при лікуванні від лупи, посічених кінчиків волосся. Регулярне застосування цієї олії допоможе поліпшити структуру волосся.

Кокосова олія має здатність дуже швидко вбиратися, його з успіхом застосовують для масажу , який розслаблює м'язи, охолоджує тіло і заспокоює нервову систему.

При нанесенні на шкіру олія створює невидимий шар, який оберігає її від ультрафіолетового випромінювання при тривалому перебуванні на сонці, а в мегаполісах - зменшує шкідлива дія агресивного навколишнього середовища.

При лікуванні екземи і ракових захворювань шкіри корисні властивості кокосового масла знаходять своє застосування.

Його застосування надає позитивний ефект при захворюваннях суглобів.

Кокосове олія практично не окислюється і завдяки цьому воно може зберігатися тривалий час (кілька років) навіть без холодильника. Воно має унікальне антиоксидантну дію і тому не потребує консервантів.

Використовують його для виготовлення натуральних мив як очищаючий і піноутворюючий компонент. Застосовують як відмінний засіб для зняття макіяжу (особливо навколо очей).

З додаванням кокосового масла готують губні помади, засоби по догляду за волоссям, масажні масла, натуральні креми.

Вживання кокосового масла перорально рекомендують для профілактики остеопорозу , посилення імунітету, запобігання грибкових і вірусних інфекцій.

Його застосування сприяє боротьбі із зайвою вагою, відновлює функцію щитовидної залози, допомагає при діабеті .

З допомогою кокосового масла загоюють і відновлюють шкірні покриви. Дія лосьйонів з додаванням кокосового масла, на відміну від інших лосьйонів, набагато триваліший і допомагає робити шкіру більш гладкою, видаляючи відмерлі клітини шкіри. Воно проникає в більш глибокі шари шкіри і зміцнює основні тканини, що сприяє попередженню появи зморшок і передчасного старіння шкіри.

Кокосове олія є натуральним і самим ефективним і безпечним зволожувачем для тіла.
Його застосування широко використовують у харчовій промисловості для виготовлення тістечок, кексів та інших кондитерських виробів швидкого приготування. Завдяки витонченій кристалічній структурі і однорідної консистенції розпушувачі, які використовують при приготуванні тортів, печиво, креязиках наповнювачах, тістечок, виготовлених з додаванням кокосового масла, покращують змішування, забезпечують утримання структури тіста до тих пір, поки не з'являться інші структурні елементи (желатинизирующие крохмалі і яєчні білки), що зберігає структуру і розсипчастість готових виробів.
Додати коментар