Застосування і властивості імбирного масла

Імбиром (в перекладі з давньоіндійської «рогатий корінь») називається довге камышеобразное рослина, достигающее15 м у висоту. У імбиру червоні, світло-лілові і оранжево-жовті квіти. Корінь імбиру застосовують по-різному. Зараз його широко використовують в медицині, фармацевтиці, кулінарії та косметології. Ще з кореня імбиру роблять олія. Саме про застосування та властивості імбирного масла ми хотіли б розповісти докладніше. Батьківщиною цієї рослини є Індія, але він зараз благополучно вирощується в Японії, Китаї (Цейлон), Центральній Америці, країнах Південно-Східної Азії. Оптимальними умовами для росту імбиру є злегка вологий, теплий клімат і невелика висота, висота не більше 15 м над рівнем моря. Зараз імбир вирощується і як кімнатну та садова рослина, при цьому використовуються квіткові горщики і спеціальні ящики. Сьогодні ми поговоримо про застосування і властивості імбирного масла.
Єдина цінна частина імбиру - корінь. Але зате він володіє багатьма корисними лікувальними властивостями і може використовуватися в кулінарії. Залежно від виду рослини, розрізняють два види кореня: білий імбир і чорний імбир. Їх відмінність полягає тільки в технології обробки. Білий (бенгальська) імбир очищають з допомогою щітки, потім обшпарюють окропом і обполіскують в 2% розчині сірчистої кислоти або хлорного вапна. Після виконання цих робіт корінь імбиру сушать на сонці. Чорний (барбадоський) імбир не потрібно очищати, його відразу промивають і сушать. З-за того, що чорний імбир не чистять, у нього більш насичений, терпкий, гострий смак і запах.

Застосування масла імбиру
Масло імбиру отримують за допомогою технології перегонки водяною парою з подрібненого сировини. Масла у корені міститься всього 1-3%, тому щоб отримати 1л масла потрібно свише50 кг заздалегідь висушених коренів. Найкращим імбирним оліям визнано Малабарський узбережжі Індії.

Склад імбирного масла
Масло імбиру містить багато вітамінів і мінералів. В олії є кальцій, натрій, залізо, фосфор, цинк, калій, вітаміни A, C, групи B. Ці надають оздоровчий вплив на людський організм.

Корисні властивості імбирного масла
Масло імбиру має антисептичну, протизапальну дію. Ці якості вважають основними при перерахування достоїнств цього ефірного масла. Масло імбиру активно застосовують у лікуванні хвороб опорно-рухового апарату (артрит, артроз, розтягування), центральної нервової системи. Це олія сприяє поліпшенню пам'яті, концентрації уваги, позбавленню від апатії, страхів і сумнівів, ослаблення агресивності, а ще додає впевненості в собі. Олія усуває мігрень, головні болі, нудоту, які з'явилися в результаті нервових розладів. Масло імбиру - афродизіак, який відомий ще з давніх часів. Воно може тривалий час зберігати сексуальний потяг, усунути фригідність жінки. У XIX ст європейці проводили «гаремные льодяники», в основі яких був імбир.

Використання імбирного масла в косметології

Догляд за волоссям і шкірою
Це ефірне олія є в складі багатьох тоніків, кремів, масок для обличчя. Після використання цієї олії відбувається усунення певних дефектів, поліпшується кровообіг, а ще шкіра омолоджується. Воно відмінно підходить для лікування проблемної шкіри. Це олія гальмує запальні процеси, пов'язані з бактеріально-вірусними інфекціями, герпесом, передменструальними висипаннями. Масло сприяє звуженню пор, нормалізації водного балансу шкіри і тонізує верхні шари епідермісу.

Масло імбиру корисно використовувати при догляді за волоссям. Воно позбавляє від проблеми впадання і облисіння, зміцнює коріння волосся і самі волосся. Маску для волосся з оліям імбиру можна зробити і в домашніх умовах. Натріть корінь імбиру на дрібній тертці і змішайте його з будь-яким рослинним оліям (соняшникова, оливкова, рицинова тощо). Отриману маску нанесіть на коріння і залиште на 20-25 хвилин. Після закінчення часу вимийте голову шампунем. Від такої жіночої проблеми, як «апельсинова кірка» допоможе позбутися корінь імбиру, тому що він має хороший зволожуючий і зігріваючий ефект. Крім цього, імбирне олія сприяє запобіганню виникнення стрий та розтяжок, сприяє лікування рубців на шкірі. Імбирне олія можна додавати в олія для масажу, ванни, а ще робити з його використанням інгаляції. Щоб збагатити корисними властивостями косметичну продукцію (наприклад, тоніки, креми, гелі для душу, шампунь і т.д.), додайте в неї імбирне олія в розрахунку 1 крапля на 5 мл основи.

Готуємо олія в домашніх умовах
Приготоване в домашніх умовах олія рекомендується для використання в кулінарії і для зовнішнього застосування. Можна додавати олія в соуси, м'ясні страви, супи, салати. Прогрійте нарізаний тонкими скибочками імбир в потрібному для даного обсягу олії, краще рослинному (наприклад, арахісовій, оливковій, кукурудзяному). Прожарюйте імбир, поки він не придбає темний відтінок. Щоб приготувати імбирне олія для зовнішнього застосування, залийте нарізаний імбир рослинним оліям згідно з вашим смаком і побажаннями. Поставте цей склад в темне місце на 3 тижні, перелив його спочатку в скляну пляшку або банку. Рекомендують застосовувати скляну посуд, щоб уникнути виділення тарою шкідливих речовин, здатних істотно змінити властивості імбирного масла. Після закінчення 3 тижнів отримане олія радять застосовувати для зігрівального або антицелюлітного масажу для лікування суглобів, зменшення набряків на ногах, розтирання попереку і хребта.


Протипоказання
Не рекомендується застосовувати імбирне олія вагітним жінкам, годуючим матерям і тим, у кого є хвороби травної та шлункової системи.
Додати коментар