Молитва вагітної жінки

Молитва вагітної жінки
Вагітність - особливий стан в житті жінки. Очікування майбутньої дитини перетворює, змінює звичний плин життя.
В наш час неблагополучної екології, рідко яка жінка переносить вагітність без труднощів. А іноді вона супроводжується серйозними загрозами для плода . Коли лікарі вже нічим не міг допомогти, зберегти життя не народженій дитині може допомогти тільки молитва.
Звернення до Бога від серця може творити чудеса. Крім того, молитва заспокоює вагітних, виступаючи оберегом для них і зміцнюючи душевний стан. А, як відомо, душевна рівновага - один з ключових компонентів сприятливого перебігу вагітності.
Молитися можна своїми словами. Адже сила її залежить від щирості самого молиться. Є також спеціально складені православні молитви для вагітних жінок. Вважається, що читаючи їх, майбутні матері знаходять силу, яка допоможе їм перенести всі знегоди.

Які існують православні молитви для вагітних?


У православній традиції вагітній жінці прийнято здійснювати молитву про своє здоров'я і здоров'я дитини перед батьками Пресвятої Богородиці (Иокиму та Анни) і батьками Іоанна Предтечі (Захарія і Єлизавети). Насправді ікон, патронують вагітним жінкам і материнства досить багато. Розглянемо найбільш шановані.
Важливі ікони для майбутніх матерів

  • Ікона Божої Матері «Поможения в пологах» користується особливою пошаною у жінок, які очікують дітей. Найчастіше саме перед нею здійснюють свою молитву вагітні жінки. Так само можна побачити цю ікону в кімнатах породіль.

  • Федорівська ікона Божої Матері добре відома ще з часів Київської Русі. З давніх пір Федорівська ікона виступає заступницею сімейного благополуччя і протегує народження здорового потомства.

  • Ікона Іоакима і Анни здатна допомогти навіть бездітним парам знайти довгоочікуване потомство. Адже Йоаким і Анна - батьки пречистої Діви Марії, які тривалий час залишалися бездітними. І лише на схилі років Бог послав їм доньку.

  • Семистрельная ікона («Пом'якшення злих сердець») допомагає жінкам, що несе нелегкий тягар вагітності. А якщо повісити ікону при вході в будинок - вона зможе захистити сімейне вогнище від різних негараздів.

  • Ікона Преподобного Романа. Молитва, досконала вагітною жінкою, біля ікони Великомученика допомагає багатьом зневіреним жінкам знайти щастя материнства.

  • Ікона Святої Перискевы П'ятниця завжди мала велику пошану серед простого люду. Саме у неї дівчата просили гарних наречених, а бездітні батьки - народження спадкоємця. Ікона Богородиці є хорошим помічником материнства, охороняє жіноче здоров'я і сімейну гармонію.

  • Ікона Споручниця грішних - покровителькою материнства, має силу зцілення різних недуг. Крім того, допомагає відпустити навіть такі тяжкі гріхи як зради і аборт.
    Молитва вагітної жінки


  • Перед пологами молитва для вагітних набуває особливого значення. Молитися можна про благополучне вирішенні перед чудотворними іконами Божої Матері «помічниця В пологах», «Цілителька», «Федорівська» та ін.
    Молитви для вагітних при загрозі зриву вагітності
    Вважається, що особливою силою для вагітної жінки має молитва про збереження вагітності до Пресвятої Богородиці. Крім того, можна читати «Молитву про збереження вагітності до Господа Ісуса Христа» або «Молитву вагітних жінок» перед іконою Казанської Божої Матері та інші.
    Які молитви потрібно читати вагітним?
    Молитва - це звернення до Всевишнього. Бог чує щире серце на всіх мовах, в будь-якій формі і в будь-якій точці нашої планети.
    Все залежить від самої майбутньої матері і її віросповідання. Молитви вагітної на кожен день допоможуть знайти душевний спокій.

    Православна молитва вагітної жінки до Пресвятої Богородиці
    О, Преславна Мати Божа, помилуй мене, рабу Твою,: прийди до мене на допомогу під час моїх хвороб, та небезпек, з якими народжують дітей усі бідні дочки Єви.
    Згадай, о Благословенна в дружинах, з якою радістю і любов'ю Ти йшла поспішно в горнюю країну відвідати сродницу Твою Єлисавету під час її вагітності, і яке чудове дію справило благодатне відвідання Твоє на матері й дитині.
    І за невичерпному благосердию Твоєму даруй і мені, униженнейшей рабі Твоїй, звільнитися від тягаря благополучно; даруй мені цю благодать, щоб дитя, покоящееся тепер під моїм серцем, прийшовши до тями, з радісним взыгранием, подібно до святого немовляти Іоана, поклонялося Божественному Господу Спасителю, Який з любові до нас, грішних, не возгнушался і Сам стати дитятком.
    Невимовна радість, якою сповнилося незаймане Серце твоє при погляді на новонародженого Твого Сина і Господа, хай згладить скорботу, що очікує мене серед недуг народження. Життя світу, мій Спаситель, народжений Тобою, нехай порятує мене від смерті, що обриває життя багатьох матерів підчас пологів, і нехай причтет плід лона мого до числа обранців Божих.
    Вислухай, Пресвята Царице Небесна, смиренну молитву мою і зглянься на мене, бідну грішницю, оком Твоєї благодаті; не посороми мого уповання на Твоє велике милосердя і осіни мене.
    Помічниця християн, Цілителько недуг, так сподоблюсь і я відчути на собі, що Ти - Мати милосердя, і нехай буду завжди Твою благодать, яка не відкидає ніколи молитви бідних і рятує всіх, хто кличе Тебе під час скорботи й хвороби. Амінь.

    Молитва про збереження вагітності до Господа Ісуса Христа
    Всемогутній Боже, Творець всього видимого і невидимого! До Тебе, улюбленого Отця прибігаємо ми, обдаровані розумом створення, тому що Ти по особливому раді створив наш рід, з невимовною мудростию створивши наше тіло із землі і вдихнувши в нього душу зі Свого Духа, щоб ми були Твоєю подобою.
    І хоча в Твоєї волі було створити нас, як і ангелів, тільки б Ти схотів, але Твоїй премудрості завгодно було, щоб через чоловіка і дружину, Тобою встановленому порядку шлюбу, примножувався людський рід; Ти захотів благословити людей, щоб вони росли і множилися, і наповнювали не лише землю, але й ангельські сонми.
    О Боже і Отче! Нехай буде навіки славлене і прославлене ім'я Твоє за все, що Ти для нас зробив! Дякую тобі також за Твоє милосердя, що не тільки я, з волі Твоєї, від Твого чудового творіння виникла і поповнюю число вибраних, але й що Ти благословив мене благословити у шлюбі і послав мені плід черева.
    Це Твій дар, Твоя Божественна милість, о Господи і Отче духа і тіла! Тому звертаюся до Тебе одного і зі смиренним серцем молю Тебе про милість та допомогу, щоб те, що Ти твориш в мені Своєю силою, було збережене і приведене до щасливого народженню. Бо я знаю, о Боже, що не в силах і не у владі людської обирати свій шлях; ми надто слабкі і схильні до падіння, щоб оминути всіх тих мереж, які розставляє нам за Твоїм бажанням злий дух, і уникнути тих злополучии, в які вкидає нас наша легковажність.
    Твоя ж мудрість безмежна. Кого забажаєш. Ти неушкоджено через ангела Твого збережеш від усякої напасті. Тому і я, милосердний Отче, передаю себе в моїй журбі до твоїх рук і молю, щоб Ти подивився на мене оком милосердя і зберіг від усякого страждання.
    Пошли мені і милому моєму чоловікові відраду, о Боже, Владико всякої радості! Щоб ми, при вигляді Твого благословення, від усього серця Тобі поклонялися, і служили радісним духом. Я не хочу бути вилученою з того, що Ти наклав на весь наш рід, звелівши у хворобах народжувати дітей.
    Але смиренно Тебе прошу, щоб Ти допоміг мені перенести страждання і послав успішне завершення. І якщо Ти почуєш цю нашу молитву і пошлеш нам здорову і гарне дитя, то клянемося привести його знову до Тебе і присвятити Тобі, щоб Ти залишився для нас та нашого сімені милосердним Богом і Отцем, як і ми клянемося завжди бути твоїми вірними слугами разом з нашою дитиною.
    Почуй, милосердний Боже, молитву Твоєї раби, виконай прохання нашого серця, заради Ісуса Христа, нашого Спасителя, Який ради нас втілився, нині ж перебуває з Тобою і Святим Духом і керує у вічності. Амінь.

    Молитва про збереження вагітності до Пресвятої Богородиці
    О, Преславна Мати Божа, помилуй мене, рабу Твою,: прийди до мене на допомогу під час моїх хвороб, та небезпек, з якими народжують дітей усі бідні дочки Єви.
    Згадай, о Благословенна в дружинах, з якою радістю і любов'ю Ти йшла поспішно в горнюю країну відвідати сродницу Твою Єлисавету під час її вагітності, і яке чудове дію справило благодатне відвідання Твоє на матері й дитині.
    І невичерпного благосердию Твоєму даруй і мені, униженнейшей рабі Твоїй, звільнитися від тягаря благополучно; даруй мені цю благодать, щоб дитя, покоящееся тепер під моїм серцем, прийшовши до тями, з радісним взыгранием, подібно до святого немовляти Іоана, поклонялося Божественному Господу Спасителю, Який з любові до нас, грішних, не возгнушался і Сам стати дитятком.
    Невимовна радість, якою сповнилося невинне серце Твоє при погляді на новонародженого Твого Сина і Господа, хай згладить скорботу, що очікує мене серед хвороб народження.
    Життя світу, мій Спаситель, народжений Тобою, нехай порятує мене від смерті, що обриває життя багатьох матерів підчас пологів, і нехай причтет плід лона мого до числа обранців Божих. Вислухай, Пресвята Царице Небесна, смиренну молитву мою і зглянься на мене, бідну грішницю, оком Твоєї благодаті; не посороми мого уповання на Твоє велике милосердя і осіни мене, Помічниця християн, Цілителько недуг, так сподоблюсь і я випробувати на собі, що Ти - Мати милосердя, і нехай буду завжди Твою благодать, яка не відкидає ніколи молитви бідних і рятує всіх, хто кличе Тебе під час скорботи й хвороби. Амінь.

    Молитва вагітної жінки про благополучне вирішенні
    О, Преславна Мати Божа, помилуй мене, рабу Твою,: прийди до мене на допомогу під час моїх хвороб, та небезпек, з якими народжують дітей усі бідні дочки Єви.
    Згадай, о Благословенна в дружинах, з якою радістю і любов'ю Ти йшла поспішно в горнюю країну відвідати сродницу Твою Єлисавету під час її вагітності і яке чудове дію справило благодатне відвідання Твоє на матері, і дитині.
    І невичерпного благосердию Твоєму даруй і мені, уничиженной рабі Твоїй, разрешитися від тягаря благополучно; даруй мені цю благодать, щоб дитя, покоящееся тепер під моїм серцем, прийшовши до тями, з радісним взыгранием, подібно до святого немовляти Іоана, поклонялося Божественному Господу Спасителю, Який з любові до нас, грішних, не возгнушался і Сам стати Дитятком.
    Неизглагоданная радість, якою сповнилося невинно серце Твоє при погляді на новонародженого Твого Сина і Господа, хай згладить скорботу, що очікує мене серед недуг народження.
    Життя світу, мій Спаситель, народжений Тобою, нехай порятує мене від смерті, що обриває життя багатьох матерів підчас пологів, і нехай причтет плід лона мого до числа обранців Божих.
    Вислухай, Пресвята Царице Небесна, смиренну молитву мою і зглянься на мене, бідну грішницю, оком Твоєї благодаті; не посороми мого уповання на Твоє велике милосердя і осіни мене. Помічниця християн, Цілителько недуг, так сподоблюсь і я відчути на собі, що Ти - Мати милосердя, і щоб я завжди Твою благодать, не отвергшую ніколи молитви бідних і рятує всіх закликають Тебе під час скорботи і хвороб. Амінь.

    Молитва про дітей
    Отче щедрот і всякого милосердя! По відчуттю батьківського я бажала б дітям своїм всякого достатку благ земних, бажала б їм благословення від роси небесної і від лою земного, але так буде з ними свята воля Твоя!
    Влаштуй долю їх за Твоїм уподобанням, не позбав їх у життя насущного хліба, ниспосылай їм все необхідне в часі для придбання блаженної вічності; будь милостивий до них, коли згрішать перед Тобою; не вменяй їм гріхів юності і невідання їх; приведи в сокрушення серця, коли будуть противитися керівництву благості Твоєї; карай їх і милуй, направляючи на шлях, благоугодный Тобі, але не відкидай їх від лиця Твого!
    Приймай з благоволінням молитви їх; даруй їм успіх у всякій добрій справі; не відверни лиця Твого від них у дні скорботи їх, та не осягнуть їх спокуси вище сил їх. Осеняй їх Твоєю милістю; так ходить Твій Ангел з ними і збереже їх від усякого нещастя і злого шляху.

    Молитва вагітної жінки (своїми словами)
    Господи, дякую тобі за те, що Ти подарував мені дитину.
    Та я, прошу Тебе, благослови плід всередині мене. Допоможи зберегти його від пороків і хвороб. Благослови його повноцінним розвитком і здоров'ям.
    Благослови також і мене. Щоб не було хвороб та ускладнень у моєму організмі. Зміцни мене і охороняй нас з дитиною.
    Нехай мої пологи будуть благословенними і легкими.
    Ти подарував нам це диво. Спасибі Тобі. Але допоможи мені бути гідною мамою.
    Я довіряю твої руки його життя і наше майбутнє.
    Амінь.
    Додати коментар