Кокос - корисні властивості

Кокос - корисні властивості
На баночках і тюбиках з різноманітними косметичними засобами часто можна помітити запису про наявність у складі кокосового масла або кокосового молочка. Цікаво, чи справді корисний кокос, або всі ці рослинні екстракти тільки запах приємний можуть надати?

Що корисного в кокосі?


Для того щоб визначитися, якими корисними властивостями може (і може) мати кокос, поцікавимося його складом. Ні, зараз мова не про шкаралупі, м'якоті і молоці, а про корисні речовини, що містяться в них. Отже, в кокосі можна знайти жирні олії, мінеральні солі магнію, заліза і кальцію, вітамін С і вітаміни групи В. Отже і корисними властивостями кокосовий горіх володіти просто зобов'язаний. А чим саме корисний кокос, давайте розбиратися разом.
Завдяки речовинам, що містяться в кокосі, він володіє такими корисними властивостями, як поліпшення процесів регенерації шкіри, очищення і зниження жирності шкіри, а також, зниження поганого холестерину в крові, і спалювання зайвих жирів. Як бачимо, питання корисний кокос, більше не варто. Залишилося тільки розібратися, чим корисні окремі частини кокосового горіха.
Кокосовий сік
Поки кокосовий горіх не дозрів, всередині нього знаходиться кокосовий сік, який з часом більшає, стає більш жирним і перетворюється в кокосове молоко. Корисних властивостей цих продуктів маса. Наприклад, кокосове молочко здатне поліпшити роботу нирок і сприяти розчиненню каменів. Ще кокосове молоко позитивно впливає на серцево-судинну систему, знижує рівень холестерину, а разом з ним і ризик розвитку атеросклерозу.
Чим корисна м'якоть кокоса?
При постійному вживанні м'якоті кокоса в їжу можна істотно поліпшити обмін речовин, зміцнити імунітет і стійкість організму до грибкових, і до вірусних інфекцій. Крім того, запах кокоса здатний зменшити відчуття голоду, зменшити апетит. А сама м'якоть містить ті жири, які прагнуть відразу ж перетвориться в енергію, замість того щоб відкладатися в організмі. Завдяки цим якостям похідні кокосових горіхів застосовуються в дієтології.
Але, м'якоть кокоса в чистому вигляді використовується не дуже часто, набагато більше поширення мають продукти, одержувані при її переробці. Наприклад, кокосове масло або кокосова стружка. Застосування кокосової стружки не є секретом - це кулінарія, а ось про корисні властивості знають не всі. А адже вона крім приємного смаку і аромату володіє здатністю надавати благотворний вплив на систему травлення, очищаючи кишечник від токсинів і шлаків. Кокосове масло також можна вживати всередину, але з іншою метою. Лікарі часто радять жінкам вживання кокосового масла в якості профілактики остеопорозу.
І природно, найбільше поширення масло кокоса отримало в косметології. Як виявилося - це просто знахідка для шкіри, у кокосового масла багато корисних властивостей. Косметика з утримання кокосового масла здатна усунути дрібні пошкодження і дефекти шкіри, розгладити невеликі зморшки, зменшити вугровий висип і навіть знизити
Кокос - корисні властивості
ймовірність появи алергічної реакції на багато продуктів. Також добре на кокосове масло реагують і волосся. Тому маски з вмістом екстрактів кокоса дуже добре відновлюють пошкоджені і жирні волосся. Також масло кокоса використовується в якості масажного, і тут теж для шкіри користь виходить чималенька. Крім зволоження і приємного аромату, шкіра всього тіла стає більш пружною, а процеси її старіння істотно сповільнюються.
Таким чином, кокос це не тільки «волохатий» горішок зі смачною і ароматною м'якоттю, але ще і відмінний спосіб завдати значну користь своєму організму.
Додати коментар