Масло лаванди від прищів

Ефірні масла квітів і рослин давно відомі як чудові терапевтичні засоби як в медицині, так і в косметології. В основному вони застосовуються в якості зовнішнього засобу для догляду і лікування багатьох шкірних хвороб. Тому ефірне масло, як правило, є одним з компонентів лосьйонів і кремів. У чистому вигляді ефірне масло також використовується як самостійний засіб догляду за шкірою.
Одним з улюблених і дійсно ефективних ефірних масел є масло лаванди . Масло лаванди застосовується для зняття запалень, подразнень на шкірі, а також для її зміцнення і живлення. Крім того, дуже популярно масло лаванди в лікуванні прищів, фурункулів, вугрів, наривів, а також в лікуванні лущення, свербіння і алергічних проявів.

У чому ж секрет лавандового масла?


Якими властивостями володіє ця ефірна олія, здатне настільки багато? Корисні властивості лавандового масла численні: бактерицидну, антимікробну, антисептичну, регенеруючу, живильний, зволожуючий. Але найцінніше в лавандовом олії — це здатність впливати однаково добре на будь-яку шкіру, від чутливої до грубої, жирної. Тому масло лаванди — це універсальний засіб, яким можуть користуватися практично всі.
Але є один нюанс — нерозбавлене лавандове масло наносити на шкіру не рекомендується, так як це може спровокувати роздратування.
Масло лаванди від прищів
масло лаванди
Однак, в деяких випадках нерозбавлене масло все ж використовується. Але мова в даному випадку йде лише про високоякісному олії лаванди. Саме таке масло лаванди можна і потрібно використовувати в боротьбі з шкірою, на якій є прищі . Ватною паличкою акуратно нанести на прищик масло лаванди і залишити до підсихання. Таким же чином можна використовувати масло при наявних рубці, шрами, шкірних розтяжок тощо








Якщо ж ваша мета — просто підживити шкіру і омолодити її, то наносити олію в цьому випадку потрібно в розбавленому вигляді або додавши масло лаванди в будь-яку основу — крем, рослинне масло, лосьйон, вазелін.
Додати коментар