Молитва після аборту

Молитва після аборту
Можна скільки завгодно міркувати на тему аборту , про шкоду для здоров'я, про небезпеку і можливі наслідки, а також про душевні переживання і почуття провини і каяття, і можливе жалю про скоєне. Однак ситуації бувають різні, і як показує статистика абортів більшість жінок свідомо йдуть на штучне переривання вагітності за різних причин.
Більшість з них - молоді дівчата, які зіткнулися з подібною проблемою в силу недосвідченості, і народження дитини для них досить проблематично. Іноді жінка не може зважитися на пологи з причини хвороби, наприклад для онкохворих пацієнток вагітність може бути вкрай небезпечною. Чи тяжке матеріальне становище змушує жінку відмовитися від радості материнства.
На жаль, таких причин насправді безліч, і не завжди зрозумілі осудливі думки і висловлювання на адресу дівчат, які зробили аборт, адже, безсумнівно, таке рішення дається нелегко, і лягає важким каменем на душу на все життя.
Якщо розглядати аборт з точки зору релігії, це зовсім неприпустима процедура, великий гріх, вимагає каяття.

Як замолити гріх аборту?



Безумовно, для віруючої людини такої непоправної і грішний вчинок, як аборт, безслідно не проходить. Після скоєного кожна жінка відчуває почуття провини, зневіра й каяття, позбутися яких допоможе лише молитва після аборту. Як свідчить православна церква, молитва жінки, яка зробила аборт, допоможе не тільки позбутися від непосильного вантажу злочину, але і допоможе душі ненародженого немовляти знайти спокій на небесах.
Як правильно відмолити аборт, детально розкажуть служителі церкви. Передбачається, що замолити свій гріх повинні обоє батьків, якщо він був здійснений за згодою батька.
При втраті ненародженої дитини жінці, яка зробила аборт, необхідно читати спеціальну молитву вранці і ввечері, також це стосується викиднів та завмерлих вагітностей. Дуже важлива молитва для тих, хто зробив аборт при певних обставинах чи несвідомо в юному віці, а зараз планує вагітність і пологи. Вибачення за скоєний вчинок просять у Спасителя, Пресвятої Богородиці, Іоанна Предтечі, а також у святих, чиє ім'я носить жінка. Кілька прикладів молитов після аборту, здатних полегшити страждання і знайти душевний спокій:

  • Господи, помилуй дітей моїх, які померли в утробі моїй, за віру і сльози мої, ради милосердя Твого, Господи, не позбав їх Світла Твого Божественного.

  • О, Владико, Господи Ісусе Христе, Сине Божий! Премногия благості Твоєї, що нас заради людей і нашого ради спасіння в плоть оболкийся, і распныйся, і погребыйся, і Твоєю Кров'ю обновивый растлевшее єство наше, прийми моє покаяння у гріхах і вислухай дієслова моя: згрішила, Господи, на Небо й перед Тобою, словом, справою, душею і тілом, і мислію мого розуму. Заповіді Твоя переступила, не послухала повеління Твого, прогнівила благість Твою, Боже мій, але яко творіння Твоє, не отчаяваюся у спасінні, але до безмірного Твого Благоутробию дерзаючи прихожду і молюся Тобі: Господи! в покаянні даждь мі скрушене серце і прийми мя, молиться і даждь мі думка благу, даждь мі сльози розчулення, Господи, даждь мі за благодаттю Твоєю положити початок добрий. Помилуй мя, Боже, помилуй мя занепалу, і пом'яни мене, грішну рабу Твою у Царстві Твоєму, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

  • О, Боже, Премилосерднейший Христі Ісусі, Спасителю грішних, задля спасіння роду человеческаго Ти покинув єси, Всемилостиве, преславна Небеса і вселився єси у юдоль плачевну і многогрешную, Ти прийняв єси на Божественна рамена Твоя наша немочі, і отримали підприємс єси наша хвороби; Ти, про Страдальче Святий, вражений був за гріхи наша і мучений за беззаконня наша, а тому і ми до Тебе, Человеколюбче, підносимо наші смиренныя благання:
    Молитва після аборту
    прийми їх, про Преблагий Господи, і снизойди до немочам нашим і не пам'ятай гріхів наших, і праведний гнів Твій за беззаконня наша ни на рухомий відверни від нас. Кров'ю Твоєю Всечестною обновивый упало єство наше, онови, Господи Ісусе Христе, Спасителю наш, і нас, у попелиці гріхів сущих, і утеши серця наша радістю всепрощення Твого. З криком і безмірними сльозами каяття припадаємо до ніг Твого Божественного милосердя, і благаємо Тебе: благодаттю Твоєю очисти нас від усіх неправд і беззаконня житія нашого. Так у святині Твого Чоловіколюбства звеличимо Всесвяте Ім'я Твоє з Отцем і Преблагим і Животворящим Духом, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

  • Додати коментар