Користь і застосування амарантової олії

Амарант - рослина, по висоті нагадує кукурудзу і мають фіолетові квітки. Насіння квіток менше макових зерен. На одному стеблі може розташовуватися до п'ятисот тисяч таких насіння. З них виробляють олія, увібрало в себе всю користь рослини, і активно використовується в медичних цілях. Детальніше користь і застосування амарантового масла розглянуто далі.
Отримують продукт способом холодного віджиму насіння рослини, що містять не менше десяти відсотків олії.
Цілющі якості продукту обумовлені його унікальним складом. До основних інгредієнтів масла відносять сквален, жирні кислоти (олеїнова, пальмітинова, лінолева, арахідонова), каротиноїди, фітостероли, вітаміни і мікроелементи.

Цінність масла полягає в утриманні поліненасичених жирних кислот, серед яких особливої уваги заслуговує лінолева. Вона дозволяє нормалізувати процес обміну жирів в організмі, активізувати імунну діяльність поліпшити стан шкірних покривів. Кислоти задіяні в роботі нервової, ендокринної, травної та статевої системи. Ще одна важлива властивість кислот полягає у виведення шлаків та інших шкідливих елементів.
Користь амарантової олії полягає в наявність вітаміну Е і сквалену, що мають потужну антиоксидантну властивість. Сквален позбавляє організм від канцерогенів, перешкоджає розвитку пухлин, сприяє збагаченню киснем всіх клітин і тканин організму. Завдяки цьому компоненту вживання олії підвищує стійкість до хвороб і радіоактивного випромінювання.

Застосування масла завдяки вмісту вітаміну Е дозволяє знизити холестерин в крові, зміцнити імунну систему, нормалізувати роботу судин. Систематичне вживання олії допомагає запобігти формування тромбів і привести в норму тиск. Вітамін Е бере участь позитивно позначається на всіх системах організму, в тому числі репродуктивної.
Наявність фітостеролів в олії наділило його протизапальну, протимікробну, імуностимулюючим ефектом. Ці речовини допомагають вивести з організму холестерин і запобігти процес появи діабету.

Присутність вітаміну А в маслі робить його вживання корисним для розвитку кісток, зубної емалі. Ця речовина бере участь у виробленні колагену і кератину, необхідних для становлення шкіри, нігтьових пластин і волосся.
Користь амарантової олії і полягає в його здатності покращувати засвоєння фосфору і кальцію завдяки присутності вітаміну Д. Він також перешкоджає формуванню ендокринних, серцево-судинних і шкірних хвороб.

Застосування амарантової олії
Рекомендується приймати в їжу амарантова олія людям, що мають проблеми з ендокринною системою. Засіб підтримує стабільний рівень цукру в крові і бере участь у виробітку жовчних кислот.

Знайшов своє застосування продукт в дієтичному харчуванні. На відміну від інших рослинних олій амарантова володіє кращою засвоюваністю. Плюс до цього його вживання дозволяє позбавити організм від солей металів і стабілізувати роботу шлунка.
Всього одна ложка цього масла в день здатна забезпечити добову потребу всіх важливих елементів в організмі. Особливо важлива наявність в продукті заліза, бере участь в крові, що дозволяє уникнути розвитку анемії.

Знайшло своє застосування олія в боротьбі з хворобами порожнини рота: карієс, пародонтоз та флюсом. Щоденне полоскання всього протягом трьох хвилин може значно поліпшити стан. Антисептичну властивість дозволило використовувати олія для зняття болю в горлі при застуді.
Наявність сквалену наділило олія здатністю прискорювати загоєння порізів, ран і опіків.

Застосування амарантової олії у косметології
Продукт надає позитивний вплив не тільки на органи та внутрішні системи, але і на стан шкіри:
- регенерирующему властивості олія зобов'язана присутністю вітаміну Е і сквалену;
- успішно застосовується для підтримки краси зрілої і в'ялої шкіри, підвищуючи її тонус і насичує поживними елементами;
- зволожуючу дію дозволяє використовувати олія для сухої і збезводненої шкіри;
- ідеально підходить при порізах, лущення і герпесі.
Додати коментар